Kitaplık Dekorasyon Fikirleri 2014

Evlerde bulunan oturma odaları kişilerin dinlenmek ve aileleri ile vakit geçirmek için en sık kullandıkları mekânlar arasındadır. Bu sebeple oturma odalarında kullanılan mobilya ve aksesuar çeşitlerinin tam anlamı ile göze hoş gelmesi ve kişiyi huzurlu hissettirmesi gerekmektedir. Diğer odaların aksine bu mekânda kişisel kullanıma açık pek çok ufak mobilya ve benzer eşyaların kullanılması mümkün olmaktadır. Kitaplıklar bu anlamda kişisel yaşam alanlarında en çok tercih edilen ikincil mobilyalar olarak gösterilmektedir. İsminden anlaşılabileceği gibi tüm aile bireylerinin okumaktan hoşlandığı kitapların rahat ulaşım için saklanabileceği bu mobilyalar, aynı zamanda ufak süsler, aile fotoğrafları ve benzer eşyaların da muhafaza edilip sergilenmesi için idealdir. Bu denli çok işlevli olması ve neredeyse tüm evlerde tercih edilmesi sebebi ile kitaplık tasarımları da birbirinden oldukça farklıdır.

Klasik kitaplık tasarımları genellikle ahşap malzemeden yapılarak dört ilâ altı kat arası raf bulundurmaktadır. Kenar ve köşelerinde farklı oyma ve desenler bulunabilen bu mobilya çeşidi her ne kadar eski zaman modası olarak gözükse de halen en fazla talep alan tasarım konumundadırlar. Evin genel görüntüsüne kaliteli bir hava katması ve kullanım ömrünün uzunluğu sebebi ile ahşap kitaplıklar daha uzun yıllar boyunca insanların baş tercihleri arasında yer almayı sürdürecektir.

Kitaplıkların türü kadar dekorasyon tarzları da önem taşımaktadır. Her ne kadar kaliteli bir malzemeden ve usta işçilik ile yapılmış olursa olsun, uygun şekilde dekore edilip süslenmemiş bir kitaplık daima boş bir görüntüye sahip olacaktır.

Kitaplık dekorasyon fikirleri 2014 yılına bakıldığında modern çizgilerden ziyade daha doğal bir görüntüye bürünmüş durumdadır. Açık yeşil ve kahverengi tonların süs eşyası ve ufak bitkilerin kullanılması ile kitaplıklar odanın genel görüntüsüne daha kolay uyum sağlayabilmektedirler. Güncel kitaplık tasarımları seneler bazında oldukça hızlı biçimde değişebildiği için, bu alanda farklılık yaratmak isteyenler modayı yakından takip etmelidirler.